Wie we zijn

Merrie Advocaten is een gedreven en gepassioneerd team dat een erezaak maakt van transparantie, persoonlijke aanpak en volledige betrokkenheid.

 

Mr. Marc Merrie

Advocaat-zaakvoerder

 

Marc Merrie (°1968) stichtte in 1995 het kantoor Merrie Advocaten op.  Hij bouwde het uit tot een multidisciplinair advocatenkantoor.  Als oprichter en enige vennoot beschikt hij over een jarenlange ervaring en grondige kennis in diverse domeinen van het recht.

Na het voltooien van zijn secundaire studies Latijn-Grieks, behaalde hij het diploma van Maatschappelijk Assistent.  Nadien behaalde hij zijn diploma Licenciaat in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Mr. Merrie is advocaat aan de Balie Provincie Antwerpen (voorheen Balie Turnhout) sinds 1995.

Hij heeft tevens een functie binnen het Bureau voor Juridische Bijstand bij de Orde van advocaten te Turnhout.

Mr. Merrie is geaccrediteerd Jeugdadvocaat en verleent bijstand in strafzaken, ondermeer via de Salduz-permanentie.

Mr. Merrie volgde de opleiding curator, en de opleiding bemiddelaar in familiezaken alsook in burgerlijke en handelszaken.

 

 

Maak een afspraak

Mr. Rebecca Greenland

Advocaat

 

Rebecca Greenland is Licenciaat in Engels en Frans recht ( Universiteit van Kent, Engeland, afstudeerjaar 1999) 
Ze behaalde haar Doctoraat in de rechten aan de Universiteit van Kent, 2007. Rebecca was Barrister-at-law in Middle Temple.

In april 2009 legde zij de bekwaamheidsproef af georganiseerd door de examencommissie van de Orde van Vlaamse Balies om als advocaat actief te mogen zijn in België.

Mr. Greenland was van 2009 tot 2015 verbonden aan de Balie Tongeren (nu Balie Limburg) en sinds 2016 verbonden aan de Balie Provincie Antwerpen (voorheen balie Turnhout).

Maak een afspraak

Mr. Joke Vansantvoort

Advocaat

 

Joke Vansantvoort studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze in 2014 met onderscheiding afstudeerde. Sindsdien is zij advocate aan de Balie Provincie Antwerpen (voorheen balie Turnhout).

Na het voltooien van haar stage vervoegde ze het kantoor van Merrie Advocaten.

In 2017 was Joke laureaat van de Pleitwedstrijd georganiseerd door de Balie Turnhout, en vertegenwoordigde zij de Balie Turnhout op de Zuidelijke Pleitwedstrijden te Breda (Nederland).

Mr. Vansantvoort is geaccrediteerd Jeugdadvocaat.

Mr. Vansantvoort verleent haar bijstand in strafzaken via ondermeer de Salduz-permanentie.

Mevr. Kim De Roover

Secretariaatmedewerkster

 

Kim De Roover studeerde Secretariaatsbeheer aan de HIK (nu Thomas Moore Hogeschool) en voegde daar een specialisatie Adminstratie Vrije Beroepen aan het Van Celstinstituut te Antwerpen aan toe.

Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het beheer van de administratie van advocatenkantoren.

Het is Kim die u verder helpt met het maken van afspraken en het geven van praktische of algemene informatie uit uw dossier.

Maak een afspraak